Et flersidet eventyr om yoga

Hos Gaia Yoga er yoga ikke blot yoga. Yoga her nemlig flere forskellige sider, som hver især er kendetegnet på deres unikke måde. Der findes et væld af forskellige former for yoga, og hos Gaia Yoga underviser jeg ligeledes i flere forskellige former. Hatha, Yin yoga, Restorativ yoga og Vinyasa yoga er yogatyper, som jeg praktiserer hos Gaia Yoga. Der er dog stor forskel fra disse typer yoga. 

Jeg prioriterer højt, at vi hos mig skal arbejde med din krop, der hvor den er. Det betyder, at der skal tages hensyn til netop dig, og du skal aldrig føle dig presset i øvelser, som du ikke er tryg ved. Hos mig dyrker vi yoga med udgangspunkt i dig. Her er formålet, at du skal lytte til dig selv og mærke efter, hvad der er rigtigt for dig og din krop. Det er dig, som er i stand til at mærke, hvad der føles rigtigt i din krop. Der er ingen andre, som kan sige, hvad der føles rigtigt for dig, og derfor er det vigtigt, at du mærker grundigt efter. Du kender bedst til dine fysiske og mentale begrænsninger. Til gengæld kan jeg med min faglighed og dermed viden om yoga og fysioterapi guide dig bedst muligt. Dette med formålet om, at du altid skal kunne føle dig tryg og sikker i mine yogaøvelser.

Gaia Yoga - Yoga
Gaia Yoga - Yoga

Hvad kan yoga gøre for dig?

Yoga er en disciplin, som stammer fra Indien. Den kan spores hele 5000 år tilbage i tiden, og er derfor en ældgammel tradition, som er blevet brugt i mange mange år. Ordet yoga er ikke tilfældigt. Det stammer fra det indiske sprog, hvor det betyder at forene. Dette bør derfor tages bogstaveligt, da yoga i høj grad handler om at forene krop og sind. En udøver af yoga omtales i gammelt sprog som en yogi. 

Yoga handler om, at yogien skal arbejde sig gennem en langvarig træning af både krop og psyke. Dette med formål om til sidst at nå til der, hvor yogien forenes med den universelle energi. Det kan for nogle lyde meget spirituelt. Det er dog i høj grad også det, som yoga handler om her hos Gaia Yoga. Det handler om at forene din krop med dit sind. Gennem øvelser og træning kan man opnå dette, og derfor kan yoga skabe helt unikke resultater både for din krop og din psyke. Ifølge gammel tradition er det overordnet formål med yoga at opnå en overmenneskelig tilstand. En tilstand, hvor sjælen får en pause fra den materielle verden og forene sig med universet. Dette opnås gennem koncentration og meditation. Yoga kan derfor bidrage til, at du kan opnå en særlig kontakt med dig selv. Samtidig kan du gennem stræk og øvelser opnå bedre kontakt med din krop og blive mere smidig. Du vil kunne opnå en følelse af afslappethed i din krop, da spændinger kan løsnes. Yoga kan dermed gøre godt for både din krop og dit sind.

Vælg den yogaform, som passer bedst til dig 

Det er vigtigt, at man vælger en form for yoga, som passer til sine behov. Måske har du allerede prøvet yoga, og måske synes du ikke, at det var en stor succes. Dette kan skyldes, at det ikke er den rette form for yoga for dig og dine behov. Det kan derfor være en god idé at undersøge de forskellige former for yoga nærmere. I det følgende, vil jeg beskrive de forskellige former for yoga, som jeg praktiserer. Derigennem kan du finde den form, som du mener passer bedst til dig. Er du i tvivl, kan du altid kontakte mig for gode råd og vejledning. Måske du heller ikke finder den rette form i første forsøg. Det er legalt at afprøve flere forskellige former før, at man finder sin rette hylde.

Hatha yoga 

Den ene form for yoga, som jeg underviser i hos Gaia Yoga, er Hatha yoga. Hatha yoga indeholder mange af de klassiske stillinger, som man forbinder med yoga. Derudover indebærer denne type meditation og åndedrætsøvelser. Det foregår i et roligt tempo med pauser mellem stillingerne. Hatha yoga er stillinger, som både foregår stående, siddende og liggende på en yogamåtte.

Yin yoga 

Den anden form for yoga, som jeg underviser i hos Gaia Yoga, er Yin yoga. Denne form er meget stille og meditativ. I Yin yoga kombineres visdom fra Taoisme samt kinesisk akupunktur med den indiske yogafilosofi. Formålet i Yin yoga er at arbejde passivt med stræk af kroppens bindevæv. Derfor er det et godt supplement til andre motionsformer og andre typer yoga. I denne form holdes strækkene over længere tid, så man kan komme i dybden i bindevævene. Dette har positiv effekt på smidighed. 

Jeg praktiserer ligeledes en kombination af de to ovenstående former.

Restorativ yoga 

Den tredje form for yoga, som jeg underviser i hos Gaia Yoga, er Restorativ yoga. Denne form for yoga er dybt afspændende, afstressende og genopbyggende på krop og nervesystem. Øvelserne laves i et langsomt tempo, og der er derfor god tid til at give slip. I denne form for yoga bruges en del hjælpemidler i form af yogapøller, blokke og tæpper. Det er en god type yoga, hvis man har brug for afstresning.

Vinyasa yoga 

Den fjerde form for yoga, som jeg underviser i hos Gaia Yoga, er Vinyasa yoga. Denne form kendes ofte også under navnet Flow yoga. I denne form kædes stillingerne sammen i både korte og lange sekvenser. Der arbejdes med åndedrættet, som guider dig fra stilling til stilling med fokus på at skabe et stabilt flow. Denne form kan bringe dig i en meditativ tilstand. Det vil hjælpe dig til at udskille affaldsstoffer i kroppen. 

Derudover tilbyder jeg ligeledes yoga for gravide, hvor der tages ekstra hensyn til dig og din krop. 

Mangler du et yoga sted i Nordjylland, hvor det er dig, der er i fokus. Gør noget godt for dig selv og kom en tur forbi Gaia Yoga. Jeg lover dig, at vi kan skabe resultater, som kan gavne din hverdag. Hos Gaia Yoga er der fokus på dig og dine behov.

Scroll til toppen