Gaia Yoga - FAQ

Yoga er en disciplin, som stammer fra Indien. Den kan spores hele 5000 år tilbage i tiden, og er en ældgammel tradition. Ordet yoga er ikke tilfældigt. Det stammer fra det indiske sprog, hvor det betyder at forene. Dette bør derfor tages bogstaveligt, da yoga i høj grad handler om at forene krop og sind. Yoga handler om, at man skal arbejde sig gennem en langvarig træning af både krop og psyke. Dette med formål om at nå til forening med den universelle energi.

Du skal gå til yoga, hvis du har et ønske om at forene din krop med dit sind. Hvis du ønsker at arbejde med forskellige øvelser og træne dig til helt unikke resultater både for din krop og din psyke. Du kan med god grund vælge yoga, hvis du har et ønske om at komme i en tilstand, hvor din sjæl får en pause fra den materielle verden og i stedet forener sig med universet.

Den ene form for yoga, som der undervises i hos Gaia Yoga, er Hatha yoga. Den anden form for yoga, som der undervises i hos Gaia Yoga, er Yin yoga. Den tredje form for yoga, som der undervises i hos Gaia Yoga, er Restorativ yoga. Den fjerde form for yoga, som der undervises i hos Gaia Yoga, er Vinyasa yoga.

Hatha yoga indeholder mange af de klassiske stillinger, som man forbinder med yoga. Derudover indebærer denne type meditation og åndedrætsøvelser.

Denne form for yoga er meget stille og meditativ. Formålet i Yin yoga er at arbejde passivt med stræk af kroppens bindevæv.

Denne form for yoga er dybt afspændende, afstressende og genopbyggende på krop og nervesystem. Øvelserne laves i et langsomt tempo, og der er derfor god tid til at give slip.

Denne form for yoga kendes ofte også under navnet Flow yoga. I denne form kædes stillingerne sammen i både korte og lange sekvenser.

Klangmeditationen er en måde, hvormed du kan opnå dyb afspænding i kroppen og samtidig finde indre ro til restitution og genopbygning. Med klangmeditation kan du få en behagelige oplevelse, hvor kroppen ved hjælp af lyd bringes i balance. Med klangmeditation kan du få det bedre i din krop. Det er en ganske simpel måde at få det bedre på. Klangmeditationen går dybt ind i kroppen og skaber ro. Lydene fra klangskålene bidrager til, at kroppen løsnes op for uro, stress og spændinger.

Yogaterapi kan bidrage til behandling af sygdomme, stress og skader.

Ja, yogaterapeuter har en langt større viden om kroppen, end hvad den almindelige yogalæreruddannelse tilbyder. Det betyder, at yogaterapeuter har en faglige indsigt i, hvordan mennesket påvirkes i et sygdomsforløb, hvis man er stressramt eller plaget af smerter. Af denne grund har yogaterapeuter viden til at behandle dybere i kroppen.

I yogaterapi behandles ud fra de forudsætninger, du som individ har. Det betyder, at du behandles med udgangspunkt i, hvad du og din krop kan holde til. Du vil altså ikke skulle ud i udfordrende stillinger og presse din krop til noget, som du af den ene eller anden grund ikke føler sig tryg i. Stillingerne som du vil komme igennem i en yogaterapitime er tilpasset til, at din krop skal have mest muligt ud af det. Et problem er ofte, at almindelige yogaundervisere ikke har viden om de problemer eller diagnoser, som man kan kæmpe med. Derfor har de ikke mulighed for at tage de rette hensyn, hvorfor det kan være gavnligt i stedet at vælge yogaterapi, hvor de rette hensyn kan tages.

Fordelen ved yogaterapi er, at man ikke behøver at være hverken smidig eller stærk. Man  behøver ingen erfaring indenfor almindelig yoga. Man kan blot komme, som man er, også tager vi udgangspunkt for undervisningen i lige præcis dig og din krop.

Scroll til toppen