Stressbehandling – fordi DU er vigtig

Rigtig mange danskere rammes hvert år af stress. Stress er i dag blevet en folkesygdom, som skal behandles og tages alvorligt. Stress kan have alvorlige konsekvenser for både de ramte og pårørende. Ofte kan det betyde lange sygemeldinger, og der er mange, som først tager hensyn, når det er for sent. Rigtig mange skal helt der ud, hvor det begynder at få konsekvenser for privatlivet eller helbredet. Stress er nemlig noget, som rammer bredt. Det rammer ikke blot vedkommende, der har stress, men det kan også gå ud over familie, kollegaer og venner. Det vil det ofte gøre, og det er ofte sine pårørende, som til sidst siger fra. Mange der bliver ramt af stress, vil ofte ikke anerkende, at det er det, de er. Derfor fortsætter de ofte ud af den tangent, som er startet, hvorfor det ofte ender med at få endnu større konsekvenser.

Gaia Yoga - Stressbehandling
Gaia Yoga - Stressbehandling

Stress kan vise sige både fysisk og psykisk, og der er mange, som ikke tager det alvorligt før, at det tydeligt viser sine spor. Det kan være ved komplet søvnløshed, hårtab, tankemylder og meget mere. Der er mange måder, som stress kan vise sig ved, og ofte vil din krop komme med en reaktion på den ene eller anden måde. Konsekvensen af, at mange ikke går til lægen før, at de er rigtig langt ude, er, at de ofte ville skulle bruge lang tid på at komme sig. Hvis man stopper op inden skaden bliver for alvorlig, vil man i mange tilfælde hurtigere komme sig. Nogle trækker det så langt, at det kan blive en stor udfordring at komme tilbage til normalen. Derfor bør stresssymptomer tages alvorligt. 

Hos Gaia Yoga kan jeg hjælpe dig, når du er ramt af stress. Mit stressforløb kan samtidig også bruges forebyggende. Det er derfor en god idé at komme så tidligt som muligt, når du mærker de mindste stress symptomer. Du er også velkommen til et forebyggende forløb, hvis du ved, at du går ind i en stresset periode.

Kompetencer som stresscoach

Jeg er uddannet stresscoach med speciale i stresshåndtering, og netop disse kompetencer er vigtige i håndteringen af stress. Almindelig coaches kan risikere at forværre situationen, da der skal tages helt nøjagtige hensyn. Inden vi påbegynder din behandling, vil jeg altid afholde en indledende samtale. Jeg ser det som en vigtig del, da vi her kan vurdere, om det er denne type behandling, som du har mest gavn af. Denne samtale kan foretages på telefon, og det er selvfølgelig uden beregning. Du er derfor altid velkommen til uforpligtende at kontakte mig og høre mere. Prioritér dig selv og tage dig tid til at undersøge, om du har behov for stressbehandling.

Stresscoachings forløb

Mine stresscoachings forløb indebærer stress-reduktion, information om stress samt dens påvirkning på kroppen. Derudover en opmærksomhed på egne stress-signaler. Det er en vigtig del af stresshåndteringen, at du selv er klar til behandlingen. Når du er klar, kan vi finde og bearbejde de grundlæggende stress årsager. Gennem behandlingen oparbejder du erfaringer, som du kan gøre brug af i fremtiden. På den måde får du en række redskaber, hvormed du kan håndtere stress i fremtiden. Du lærer dig selv at kende og lærer at lytte til dig selv.

Yoga i stressperioder

Som underviser i diverse yogaformer vil jeg samtidig anbefale brugen af yoga i stressperioder. Yoga har helt særlig effekter, som du kan have gavn af, når du er stresset. Yogaen kan hjælpe dig til at finde ro og have en afspændende effekt. Derfor vil jeg til enhver tid anbefale, at du kombinere stresshåndtering med yoga. Dette er også noget, som du selv kan benytte dig af derhjemme. Gennem min undervisning i yoga opnår du redskaber, som du kan bruge hjemme til afstressning. Dermed kan du benytte både min stresshåndtering og yoga til langvarig stresshåndtering.

Scroll til toppen